Kiborultak a feministák a berlini Barbie-háztól

Vágólapra másolva!
Életnagyságú Barbie-stílusú házat építettek Berlinben a játék baba rajongóinak. A feministák szexizmust kiáltanak, baloldali szervezetek is tiltakoznak.
Vágólapra másolva!

Várhatóan feminista aktivisták tiltakozása kíséri majd egy életnagyságú Barbie-ház csütörtöki megnyitóját Berlinben - írja a Spiegel német hetilap angol nyelvű internetes kiadása.

Az ismert játék baba stílusában, csupa rózsaszínben megépített házról - amely a gyerekek körében bizonyára népszerű lesz - szörnyülködve számolt be az elmúlt napokban a német sajtó, a felszínes Barbie-világ minden eddiginél hatásosabb reklámjaként értékelve az építményt.

A női szerep sztereotipizálása ellen tiltakozó feministákhoz más szervezetek is csatlakoztak. A baloldali Die Linke nevű párt ifjúsági szervezetének egy tagja, Occupy Barbie Dreamhouse néven mozgalmat szervezett (az Occupy Wall Street mintájára), egy másik szervezet pedig a gyerekjátékok erőltetett "rózsaszínesítése" ellen küzd.

A Barbie Álomház névre keresztelt, 2500 négyzetméteres látványosságba 15 euró (4300 forint) a belépő felnőtteknek és 12 euró (3500 forint) gyerekeknek. Augusztusig marad Berlinben, utána európai körútra indul.