Csákányos ámokfutó tombolt Milánóban

Vágólapra másolva!
Megölt egy embert, és megsebesített négyet egy férfi, aki csákánnyal támadt a járókelőkre Milánóban. A ghánai bevándorló válogatás nélkül ütött, akit ért. Azt mondta éhes és nincs hova mennie.
Vágólapra másolva!

Egy embert megölt, négyet megsebesített az a férfi, aki az olaszországi Milánóban kezdett ámokfutásba egy csákánnyal. A tettes - egy ghánai bevándorló - indítékai egyelőre nem világosak, a férfi válogatás nélkül esett neki a vele szembejövőknek. Szemtanúk szerint a támadó vadul hadonászott a csákánnyal, amit a közelébe kerülőkbe vert, többnyire a fejüket célozta. Az utcát vérfoltok borították be.

A támadás halálos áldozatát előbb fejbe verte, aztán a földön fekvő embert többször is megütötte a csákánnyal. A munkanélküli férfi, aki egy kávézóba igyekezett, a helyszínen életét vesztette, A csákányos ámokfutó rajta kívül többek között megtámadott egy újságokat kiszállító fiatalt, és egy kutyáját sétáltató férfit is. Egy férfi az utolsó pillanatban tudott beugrani egy kapualjba a lendülő csákány elől. A sérültek közül kettő állapota válságos.

A rendőrök csak nehezen tudták megfékezni a dühöngőt, aki láthatóan magán kívül volt. Amikor tettének indítékairól próbálták faggatni, csak annyit közölt, hogy éhes, és nincs hova mennie. A 21 éves férfi - aki illegálisan érkezett Olaszországba -, korábban már volt őrizetben lopás, rablás és rongálás miatt.