Elengedték Jan Slotát

Vágólapra másolva!
Nem sokkal éjfél után szabadlábra helyezte a rendőrség Jan Slotát, a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) volt elnökét, akit csütörtökön ittas vezetés gyanúja miatt vettek őrizetbe.
Vágólapra másolva!

A szélsőséges kijelentéseiről, köztük ismétlődő magyarellenes kirohanásairól ismert szlovák politikust csütörtökön azután állították elő, hogy egy közúti ellenőrzéskor nem állt meg a hatósági felszólításra, majd miután a rendőrök rövid üldözés után megállították, elutasította az alkoholtesztet - írja az SME.

Slota ügyvédje az sme.sk hírportálnak azt mondta: védencét azért engedték szabadlábra, mert nem volt ok a vizsgálati fogságban tartására."Azt gondolom, hogy tévedésről van szó. Azt gondolom, hogy nem vagyok ittas. Ránézés alapján megítélhetik, hogy igen vagy nem" - válaszolta Ján Slota közvetlenül szabadlábra helyezése után. Arra, hogy miért tartóztatta le a rendőrség, a hírportál közlése szerint szeszszagot árasztó politikus azt mondta: "Remélem, nem öltem meg háromszázezer cigányt."

Jan Slota a közúti ellenőrzés során elutasította az alkoholtesztet, majd a vértesztet is, ezt a szlovák törvények úgy tekintik, mintha súlyosan ittas állapotban vezetett volna, és ezért akár egy évig tartó szabadságvesztés is kiróható.