Ariel Castro a fogva tartott kislány apja

Vágólapra másolva!
A DNS-vizsgálat igazolta, hogy a clevelandi emberrabló az apja annak a kislánynak, akit az egyik fogva tartott nő szült. Ariel Castro feljegyzéseket készített a tetteiről, s a nyomozók reményei szerint ezek rávilágíthatnak a bűncselekmények indítékaira - közölte pénteken rendőrségi forrásokra hivatkozva a CNN.
Vágólapra másolva!

A négyrendbeli emberrablás, a háromrendbeli nemi erőszak, valamint a feltételezett ötrendbeli magzatgyilkosság motivációjáról eddig még sem a vádlott, sem az ügyvédjei, sem pedig a rendőrség nem nyilatkozott nyilvánosan.

A nyomozók mintegy 200 tárgyat - köztük feltehetően Ariel Castro által írt feljegyzéseket - vittek magukkal abból a házból, amelyben a vádlott mintegy egy évtizeden át rabként tartotta Amanda Berryt, Gina DeJesust és Michelle Knightot.

A DNS-vizsgálat bebizonyította, hogy Ariel Castro az apja annak a kislánynak, akit az egyik általa fogságban tartott nő hozott világra Clevelandben - közölte pénteken az ohiói főügyész.

"A törvényszéki szakértők éjjel-nappal dolgoztak, és megerősítették: Castro az apja annak a kislánynak, akit az emberrablás egyik áldozata szült meg a fogságban" - jelentette ki Mike DeWine főügyész.

DeWine elmondta, hogy Castro DNS-e nem egyezett meg egyetlen más, Ohio területén elkövetett bűncselekménnyel kapcsolatban vizsgált mintával sem, de a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) még folytatja az ellenőrzést az országos adatbázisában.