Ariel Castro életét végigkísérte a horror

Vágólapra másolva!
Veszélyesen kegyetlenül bánt a nőkkel és a gyerekekkel a clevelandi lányok elrablásával és nemi erőszakkal megvádolt Ariel Castro. Bár többször halálosan megfenyegette a volt feleségét és a gyerekeit, a hatóságok érdemben semmit sem tettek. Ariel Castro sajtóértesülések szerint búcsúlevelet írt, amelyben szexragadozónak nevezete magát.
Vágólapra másolva!

A három fiatal nőt, Amanda Berryt, Gina DeJesust és Michele Knightot éveken át fogva tartó Ariel Castro életében már az emberrablás előtt voltak olyan mozzanatok, amelyek felhívhatták volna a figyelmet az 52 éves Puerto Ricó-i férfi gyanús ügyeire. A Daily Telegraph birtokába került dokumentumok szerint ugyanis Castro többször megfenyegette a volt feleségét és a lányait, hogy megöli őket, a lányokat pedig több alkalommal elrabolta.

A 2005-ös iratok szerint a volt felesége, Grimilda Figueroa a hatóságokhoz fordult a családi erőszak vádjával. Noha a bíróság még 1997-ben a nőnek ítélte oda a négy közös gyereküket, Figueroa azt állította, hogy a volt férjét ez nem akadályozta meg abban, hogy gyakran elrabolja őket. A dokumentumok szerint Ariel Castro zaklatta is a volt feleségét, és ezt több sérülés is bizonyítja: a nőnek kétszer eltört az orra, eltörtek a bordái, kificamodott a válla, és a volt férje a fogait is kiütötte. Az akkor 45 éves Castro a dokumentumok szerint csak abban az évben négyszer-ötször megfenyegette Figueroát és a lányait, hogy megöli őket.

A brit lap szerint a nőt és a gyerekeit nem tudták megvédeni a hatóságok, Figueroa ügyvédje ugyanis nem jelent meg a bírósági tárgyaláson, így ejtették az ügyet. Grimilda Figueroa tavaly halt meg.

Ariel Castro lánya, Emily jelenleg is börtönben van. Huszonöt évre ítélték, mert a vád szerint 2007-ben négyszer elvágta a 11 hónapos kislányának a torkát. Ez után a saját nyakát és a csuklóját is elvágta, és megpróbálta megfojtani magát a közeli patakban. A bírósági dokumentumok szerint Emily Castro 13 éves kora óta mániás depresszióban szenved.

A mozgalmas múltja ellenére Ariel Castro egészen 2012-ig iskolai buszsofőrként dolgozott. Tavaly azért rúgták ki, mert négy órára felügyelet nélkül hagyta a járművet. 2004 februárjában pedig hatvan napra felfüggesztették, mert véletlenül a buszon hagyott egy gyereket.

Castrót ugyanakkor a helyiek vidám és karizmatikus férfinak tartották, aki szeretett zenélni, biciklizni tanította a gyerekeket, és megbíztak benne a szomszédban élő szülők.

A főleg Puerto Ricó-i bevándorlók lakta clevelandi negyedben élők elmondták, hogy amikor közösen keresték az egyik eltűnt nőt, illetve virrasztást tartottak érte, ezekben az akciókban maga Ariel Castro is részt vett, sőt vigasztalta a nő anyját, amikor pedig pénzt gyűjtöttek a felkutatására, ő is zenélt az eseményen.

Sajtóértesülések szerint Ariel Castro több évvel ezelőtt írt egy búcsúlevelet, amelyben részletesen beszámolt arról, hogy miként és miért rabolta el a három nőt. A levélben lényegében a lányokat hibáztatta azért, mert beültek az autójába. Írt a szexfüggőségéről, a családi problémáiról és a nehéz gyerekkoráról is. "Szexragadozó vagyok. Segítségre van szükségem" - írta Ariel Castro, majd hozzátette, hogy meg akarja ölni magát, és a megtakarított pénzét az áldozataira akarja hagyni.