Tíz éve eltűnt lányok kerültek elő az USA-ban

2013.05.07. 7:15

Előkerült három lány, akiknek tíz éve veszett nyoma az USA-ban. Kiderült három férfi rabolta el őket, clevelandi házban voltak fogságban.

Körülbelül egy évtizede nyomtalanul eltűnt három lányt talált meg élve az ohiói rendőrség Clevelandben. Azóta tartotta fogva őket három latin-amerikai férfi egy házban. Az emberrablókat őrizetbe vették.

A bűnügyre úgy derült fény, hogy az egyik lány megszökött, és a szomszédok segítségével felhívta a rendőrséget. "segítsenek kérem, Amanda Berry vagyok, elraboltak, és tíz éve nem találnak, de most itt vagyok szabadon" - idézte a CNN amerikai hírtelevízió a nő drámai rendőrségi hívását.

Forrás: AFP/FBI

Amanda Berryt 17 éves születésnapja estéjén, 2003-ban látták utoljára, amikor vége volt műszakjának a Burger Kingben. Georgina DeJesusnak egy évvel korábban, 14 évesen, 2004 áprilisában veszett nyoma, Michele Knight pedig 2002-ban tűnt el, amikor 21 éves volt.

A CNN amerikai hírtelevízió szerint helyi idő szerint hétfő este szabadították ki őket, egy clevelandi házból. A három lány közül legalább az egyiknek gyereke is született a tízéves fogság alatt.

Forrás: AFP/WOIO TV

A házban őrizetbe vettek egy 52 éves férfit, aki korábban buszsofőr volt, és letartóztatták két - 50, illetve 54 éves - testvérét is. A házban csak a középső testvér élt.