Felrobbant egy tartálykocsi a mexikói autópályán

2013.05.07. 19:09

Több tucat autó és lakóház semmisült meg egy hatalmas detonációban Mexikóban. Egy balesetező tartálykocsi tartalma robbant be, sokan meghaltak.

Lesodródott az útról és felrobbant egy üzemanyag-szállító tartálykocsi a Mexikóváros és Pachuca közötti autópályán. A balesetben legalább 19-en meghaltak - írta a BBC brit közszolgálati csatorna internetes oldala.

A BBC tudósítása szerint a szerencsétlenség helyszíne "háborús övezetre" hasonlított. Az óriási robbanás - amellett, hogy több autót felgyújtott - letarolta az út mellett épült, jobbára szegények által lakott házak egy részét. 36 embert szállítottak kórházba, de a sebesültek és a halottak száma is nőhet még, mert a mentőalakulatok még kutatnak a törmelékhalmok alatt.

A tartálykocsi vezetője túlélte a robbanást, de rendőrségi őrizetben van a kórházban. Szemtanúk szerint nagyon gyorsan hajtott, és belerohant egy másik járműbe, ez okozta a balesetet.

A kamionbalesetek nagyon gyakoriak Mexikóban, a klormány épp nemrég vezetett be a korábbinál szigorúbb korlátozást a teherszállító járművek terhelhetőségére.