Rálőttek az egyiptomi kormányfő konvojára

Vágólapra másolva!
Tűzpárbaj alakult ki az egyiptomi miniszterelnök konvojánál Kairó központjában egy közlekedési vita miatt vasárnap este, a tetteseket elfogták, a kormányfőnek nem esett baja - közölte a kairói belügyminisztérium.
Vágólapra másolva!

A hétfői tájékoztatás szerint a három autóból álló kocsisor egy hídon haladt át, amikor vele szemben nagy sebességgel egy kisteherautó közeledett. A miniszterelnöki konvojból figyelmeztető lövéseket adtak le, hogy a járművet más irányba tereljék, mire a teherautóból sörétes puskával rálőttek az egyik gépkocsira.

A teherautóban öten ültek, őket a rendőrség rövid üldözés után elfogta. Azt vallották, hogy a közelben lévő otthonukba siettek, miután röviddel korábban összetűzésbe keveredtek egy másik társasággal. A kisteherautó menekülés közben elütött egy rendőrt és egy járókelőt, de súlyosabb sérüléseket nem okozott.

A belügyminisztérium közleménye szerint az incidensnek nem voltak politikai indítékai. Hisam Mohamed Kandil miniszterelnököt az ellenzék hevesen bírálja és lemondását követeli a kormány "gyenge teljesítménye miatt".