Izrael bombázta Damaszkuszt

Vágólapra másolva!
Egy damaszkuszi katonai komplexumot bombázott vasárnapra virradóra Izrael. Izrael egy a Hezbollahnak szánt rakétaszállítmányt támadhatott meg.
Vágólapra másolva!

Izrael újra, akárcsak két nappal ezelőtt, a libanoni Hezbollah síita szervezetnek szánt iráni rakétaszállítmányra mért csapást vasárnapra virradóra Szíriában - közölték nyugati hírszerzési források. Vasárnap hajnalban nagy erejű robbanások rázták meg a szíriai fővárost, és az állami tévé közölte, hogy izraeli rakéták csapódtak be egy katonai kutatóközpontban Damaszkusz külterületén.

A szíriai állami hírügynökség szerint a dzsamrajai katonai komplexumot érte támadás. A Damaszkusztól öt kilométerre északnyugatra fekvő épületegyüttesben működő kutatóközpont diplomaták szerint a szíriai rakétaprogram egyik nagyon fontos helyszíne.

Nyugati hírszerzési források szerint a célpont egy Fateh-110 típusú rakétákat tároló raktár volt. A rakétákat Irán küldte a Hezbollahnak. Izrael pénteken is légicsapást hajtott végre Szíriában, és nyugati hírügynökségek szerint a támadásban ugyancsak a Hezbollahnak szánt rakétaszállítmány semmisült meg.