Gyermekeket és nőket mészárol az Asszad-rezsim

A szíriai kormányerők nőket és gyermekeket sem kímélve mészárolják a tengerpari területeken élőket. A kormány ugyanakkor azt mondja, terroristákkal végeztek.

Többszáz szírai család menekült el az ország partmenti területeiről, ahol emberi jogi aktivisták szerint a kormányzati erők tömegeges kivégzéseket hajtottak végre - írja a BBC.

A tömeges kivégzések történetét támasztják alá azok a felvételek is, amelyek nemrég kerültek fel az internetre. A megcsonkított és megégett testekről készült képek feltételezhetően a tengerparton található szíriai városban, Banijaszban készültek.

Csak erős idegzetű olvasóink nézzék meg a banijaszi felvételt!

Emberi jogi aktivisták szerint a kormányzat által végrehajtott banijaszi mészárlásban 77 ember halt meg, míg egy nappal korábban egy szomszéd faluban, Al-Bajdában 72 embert öltek meg a kormányerők. A kormány szerint ezek az akciók csupán a terrorista csoportok elleni válaszcsapások voltak, melyekkel visszaállították a rendet a térségben. Aktivisták szerint viszont az Al-Bajdában történt vérengzés 72 áldozata között gyermekek és nők is voltak.