Egy brazil pap végzete az lett, hogy védte a homoszexuálisokat

Vágólapra másolva!
Brazíliában kiközösítettek egy papot a homoszexuálisokat védő kijelentései miatt. A pap szerint a katolikus egyház képmutató, és szembe kellene néznie "az új realitásokkal".
Vágólapra másolva!

A brazil katolikus egyház kiközösített egy papot, aki nem volt hajlandó visszavonni a homoszexuálisokat támogató kijelentéseit. "Roberto Francisco Daniel atya többé nem celebrálhat misét, mert az egyház kiközösítette" - közölte a Sao Paulo állambeli Bauru egyházmegye, amely egyszersmind kezdeményezte a római Kúriánál a papi rendből való elbocsátását.

A 48 éves pap, akit a hívek csak Beto atyaként emlegettek, azzal vonta magára hittestvérei haragját, hogy az interneten arról beszélt: nem helyes, ha az egyház különbséget tesz ember és ember között pusztán a nemi irányultság szerint. A papot eretnekséggel és a felszentelésekor tett eskü megszegésével vádolták.

Beto atya szerint a katolikus egyház képmutató, és szembe kellene néznie "az új realitásokkal". Elmondta, lehetetlenné vált számára, hogy "megélje az evangéliumot egy olyan intézményben, amelyben nem tisztelik a gondolat és a vélemény szabadságát".