Letartóztattak egy férfit a ricines levelek miatt

Vágólapra másolva!
Letartóztattak egy férfit Mississippi államban a Barack Obamának, egy szenátornak és egy bírónak küldött ricines levelek ügyében.
Vágólapra másolva!

Tupelói otthonában helyi idő szerint éjjel egykor letartóztattak egy Everett Dutchke nevű férfit, a gyanú szerint köze van a ricines levelek ügyéhez, számol be az amerikai rendőrségre hivatkozva a BBC. Dutschke otthonát és az általa régebben működtetett, de azóta megszűnt harcművészeti stúdiókat a héten már átkutatták.

A gyanúsított összefüggésbe hozható azzal a férfival, akit először megvádoltak, majd a vádakat ejtették, továbbá a bíróval és a szenátorral is. A tupelói rendőrfőnok, Tony Carleton azt mondta, Dutchkét ellenállás nélkül vették őrizetbe, az otthonát péntek délután óta figyelték.

Hatósági nyilatkozatok szerint a 41 éves férfi a Lafayette megyei börtönben van, és hétfőnél előbb nem áll bíróság elé. A férfira akkor figyeltek fel a hatóságok, amikor kedden ejtették az addigi gyanúsított, az Elvis-imitátor Paul Kevin Curtis elleni ügyet. A házkutatások egyébként nem tártak fel konkrét bizonyítékot arra, hogy ő küldte a leveleket.