36 milliót ér a bostoni mészárlásos póló

Vágólapra másolva!
A Nike sportszergyártó a korábban piacra dobott és a New York Yankees baseballcsapat szurkolóinak szánt "bostoni mészárlás" feliratú pólóját visszahívta ugyan a piacról a bostoni robbantás után, de az eBay kereskedőoldalon felértékelődött. Csütörtökön már 36 millió forintnak megfelelő dollárt ajánlottak egy pólóért.
Vágólapra másolva!

Csütörtök délután 155 655 dollárnál (közel 36 millió forintnál) járt az eBayes licit egy Nike-pólóért, amelyen a "Boston Massacre", magyarul a bostoni mészárlás felirat olvasható. Az M-es pólóra még egy napig lehet licitálni.

A sportszergyártó korábban visszavonta a már egyébként is kifutott kollekció még kapható darabjait a bostoni robbantás miatt. A Huffington Postnak a Nike szóvivője azt mondta, egy korábbi szériáról van szó, ezért már csak az outletekben értékesítették. "A bostoni tragédiára való tekintettel azonnal elkezdtük visszavonni a terméket a boltjainkból" - mondta. A bostoni maratonin április közepén robbantottak bombát - az esemény híreit itt olvashatja.

A póló két baseballmeccsre utal, de a kifejezés maga eredetileg az 1770-es bostoni mészárlásból ered, amikor a város lakói összetűzésbe kerültek a gyarmatosító Brit Birodalom katonáival. A brit kapitány parancsot adott a bajonettek puskákra erősítésére, erre a telepesek feldühödtek, és különböző tárgyakkal, köztük hógolyókkal dobálták meg a katonákat. A britek tüzet nyitottak, öt amerikai telepes életét vesztette. Az esemény fontos pillanat volt az 1775-ben kitört amerikai függetlenségi háborúhoz vezető úton.

A pólóra helyezett felirat erre az eseményre utal, de a sportruha a New York Yankees sportklub szurkolói számára készült, ahogy az az eBayre feltöltött képekről is kiderül. A szurkolók körében áthallásos a történelmi esemény, mivel 1978-ban és 2006-ban a New York Yankees baseballcsapat alaposan elverte a Boston Red Soxot, így a fanatikusok ezt a két eseményt hívják "első és második bostoni mészárlásnak".