Szemtanú vezetett a Thaiföldön megölt üzletember nyomára

Vágólapra másolva!
Mindent látott annak szállodának a mindenese, amelynek magyar tulajdonosához kötik egy magyar üzletember 2011-es megölését is - írja a Blikk. A szemtanút magát is halállal fenyegette a gyanúsított, akit egy másik magyar megölése miatt állítottak hétfőn a thai bíróság elé.
Vágólapra másolva!

Egy szemtanú vezette nyomra a thai hatóságokat, és azt a magyar magánnyomozót, aki egy 2011-ben Thaiföldön eltűnt üzletember után nyomozott - írja a Blikk. A bulvárlap szerint a tanú két évvel a gyilkosság után, a közelmúltban vallott az eseményekről. Az ő útmutatása alapján találtak csontokat - amelyek feltehetően az üzletember, Csápai László maradványai - a gyilkossággal gyanúsított N. Gábor magyar-izraeli kettős állampolgár szállodakomplexumának fészere alatt ásott gödörben. N. Gábor jelenleg a thai hatóságok őrizetben van, egy másik magyar megölésével gyanúsítják.

A szemtanút annak idején N. fogadta fel mindenesnek, hogy gondozza a kertet, tisztítsa a medencét, segítsen a szálloda bővítésében. A mindenes kapta a feladatot, hogy tüntesse el az áldozat ruháit és a gyilkosság nyomait.

A szemtanú szerint a gyilkos őt is halállal fenyegette, hogy segítsen neki a níyook eltüntetésében, és hogy ne járjon el a szája, ezért együttműködést színlelt, amíg alkalma nem nyílt megszökni. Erre akkor volt lehetősége, amikor N.-t Csápai bankkártyájának használata miatt bevitte a thai rendőrség kihallgatásra. A mindenes ekkor hazaszökött Magyarországra, azóta is rettegett - írja a Blikk.

A megölt vállalkozó csontjait DNS-vizsgálattal igyekeznek azonosítani. A szemtanút többször is kihallgatta a magyar rendőrség. A gyilkossággal gyanúsított N. Gábor hétfőn egy másik gyilkossági ügy - amelynek ugyancsak magyar az áldozata - miatt állt a thai bíróság elé - olvasható a Blikkben.