Megpofozta miniszterét a csecsen elnök

Vágólapra másolva!
Bokszedzés keretében igyekezett jobb belátásra bírni szerinte rosszul dolgozó sportminiszterét Ramzan Kadirov csecsen elnök. Lehet, hogy hamarosan a munkaügyi miniszter következik.
Vágólapra másolva!

Olyan képeket tett közzé az interneten Ramzan Kadirov csecsen elnök, amelyeken sportminiszterével, Szalambek Izmajlovval látható bokszolás közben. A mellékelt megjegyzések szerint Kadirov így akarta a helyes irányba terelni a tárcavezetőt, miután konstatálta, hogy mennyire rossz állapotban van a minisztérium épülete és több grozniji sportlétesítmény.

A tapasztalt ökölvívő hírében álló, az orosz tagköztársaságot (és a csecsen ökölvívó-szövetséget) 2005 óta vezető Kadirov viccesen hozzátette, hogy miután a bal- és jobbhorgok hatására a miniszter ígéretet tett a hibák kijavítására, megengedte neki, hogy fejvédőt húzzon - írja a BBC brit közszolgálati csatorna internetes oldala.

A csecsen kabinet tagjai fegyelmezésének ezzel lehet, hogy még nincs vége: Kadirov azt is írta, hogy a következő kormányülés után dönti el, a kesztyűzésnél jelen lévő munkaügyi miniszter, Magomet Ahmadov is leckét kap-e a ringben.

Az elnök szóvivője, Alvi Karimov a BBC kérdésére tréfának minősítette a történteket.