A rendőr pisztolyt rántva üvöltötte, hogy menjek haza

Vágólapra másolva!
Teljes a káosz azon a környéken, ahol a rendőrök a hétfői bostoni robbantás második gyanúsítottjára vadásznak. Környéken lakók azt mondták az [origo]-nak, hogy rendőrök vannak mindenütt, bevilágítanak a házakba.
Vágólapra másolva!

"Rendőrök vannak mindenütt" - mondta az [origo]-nak telefonon a bostoni Super8 Hotel egyik munkatársa. A hotel azon a környéken fekszik, ahol a bostoni robbantások egyik gyanúsítottja lehet, kevesebb mint egy kilométerre innen történt a lövöldözés, ahol a másik gyanúsítottat elfogták.

A férfi szerint helyi idő szerint este 11-től ott vannak a rendőrök, akik az egész környéket lezárták, a lakóknak nem szabad kimenni a házakból, amelyeket egyenként kutatnak át. A Super8 Hotelben még nem jártak a rendőrök, de a férfi szerint olyan sokan vannak, hogy "csak idő kérdése", és meglesz a gyanúsított.

Forrás: AFP/Getty Images/Jared Wickerham

A felfegyverzett rendőrök kettesével járnak házról házra, az ott élőket arra figyelmeztetik, hogy számítsanak arra, hogy elemlámpákkal világítanak be az ablakaikon. A boltok zárva maradnak, a dolgozóktól azt kérik, hogy maradjanak otthon.

A MIT-n pénteken elmaradnak az órák, lezárják a Harvardot is. Mindenütt rendőrök vannak, több helyet is elkordonoztak - mondta az [origo]-nak az első lövöldözés helyszíne, az MIT kampuszának közelében álló Kendall Hotel alkalmazottja. A férfi a lövöldözést nem hallotta, mert az épületben volt.

Forrás: AFP/Getty/Darren McCollester

Az Arsenal Streeten található Millers Ale House nevű étterem munkatársa azt mondta az [origo]-nak, hogy iszonyúan kaotikus a helyzet most a környéken, mindenhol rendőrök vannak, taktikai egységek, páncélautók egyaránt vonulnak összevissza. "Tudtam, hogy valami komoly dolog történik, mert a rendőr pisztolyt szegezve kiabálta, hogy menjek haza" - mondta egy fiatal bostoni férfi a BBC-nek.

Watertownban leállították a teljes tömegközlekedést, nem járnak sem a buszok, sem a metrók. A rendőrök hangsúlyozták, hogy a helyzet nagyon komoly. Watertownt lényegében lezárták, se ki-, se bejutni nem lehet. A jelentések szerint azért is veszélyes az utcán tartózkodni, mert sok helyen lehetnek még robbanószerkezetek.