Rálőttek egy landoló utasszállítóra Tripoliban

Vágólapra másolva!
A Boeing 737-es százötven utassal a fedélzetén biztonságban leszállt, de a gépen pánik tört ki. Egyes hírek szerint a repülőtér közelében lakodalmat tartottak, és az ilyen ünnepségeken a násznép gyakran ropogtat fegyvereket Líbiában.
Vágólapra másolva!

Rálőttek szerda este egy landoló utasszállító repülőgépre a tripoli repülőtéren. A líbiai közlekedési minisztérium tájékoztatása szerint az incidensben senkinek sem esett baja, a Boeing 737-es százötven utassal a fedélzetén biztonságban leszállt, de a gépen pánik tört ki. Landolás után egy asszonyt sokkos állapotban szállítottak kórházba.

A Burag Air légitársaság gépe a kelet-líbiai Bengáziból repült Tripoliba, és a leszálláskor lőttek rá. A líbiai média szerint egy lövedék a pilótafülke mögötti mosdónál, a géptest aljában lyukasztotta át a borítást. Az incidens miatt a repülőtéren szigorították a biztonsági intézkedéseket, de semmi gyanúsat nem észleltek.

A hatóságok vizsgálják, hogy támadás érte-e a gépet, vagy eltévedt lövedék okozott benne kárt. Egyes hírek szerint a repülőtér közelében lakodalmat tartottak, márpedig az ilyen ünnepségeken a násznép gyakran ropogtat fegyvereket Líbiában, ahol két évvel ezelőtt még polgárháború dúlt.