Két gyanúsítottat keres az FBI

Vágólapra másolva!
Nyilvánosságra hozta az FBI a bostoni bombamerénylet két gyanúsítottjának fotóit. A nyomozóiroda a lakosság segítségét kéri a merénylők kézre kerítésében.
Vágólapra másolva!

Két gyanúsítottat keres a bostoni maratonon elkövetett kettős bombamerénylettel kapcsolatban a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) - jelentette be csütörtökön Richard DesLauriers, az FBI bostoni kirendeltségének vezetője.

Az FBI nyilvánosságra hozta a térfigyelőkamera felvételét

A DesLauriers által tartott sajtótájékoztatón fotókat és videofelvételeket mutattak be a gyanúsítottakról. Az FBI illetékese a lakosság segítségét kérte a két férfi kézre kerítésében, de arra figyelmeztetett, hogy a gyanúsítottak fegyvert viselnek, és veszélyesek, ezért aki tud róluk, az hívja a hatóságok forró vonalát.

Az egyik gyanúsított a tömegben Forrás: AFP


A fotókon két, láthatólag nehéz hátizsákot cipelő férfi látható, akik együtt vágtak át a maraton befutóit váró tömegen. A kettes számú gyanúsítottról olyan felvétele is van az FBI-nak, amelyen látszik, hogy a helyszínen hagyja a táskáját.


"Kezdetben egy személy után nyomoztunk, nem lehetett tudni, hogy az elkövetők hányan voltak" - mondta DesLauriers a sajtótájékoztatón. Az FBI akkor fordult a lakossághoz, amikor megbizonyosodott, hogy két elkövető volt, és birtokukban vannak a gyanúsítottak fotói.

Az egyik gyanúsított egy másik felvételen Forrás: AFP/FBI

A másik gyanúsított Forrás: AFP/FBI