Két gyanúsított a bostoni felvételeken

Vágólapra másolva!
A két férfi a bombák robbanása előtt néhány pillanattal jelent meg a maratoni befutójánál. Egyelőre sem a nevüket, sem a fényképüket nem hozzák nyilvánosságra.
Vágólapra másolva!

A nyomozók két lehetséges gyanúsítottat láttak a bostoni maratoni felvételein, akik a robbanás előtt néhány pillanattal jelentek meg a verseny befutójánál. Az egyik férfinál egy fekete hátizsák volt. Az FBI nyomozói szerint a bombákat egy fekete zacskóba vagy táskába rejtették el.

A hatóságok egyelőre nem nevezték meg a két férfit, és a fényképüket sem hozzák nyilvánosságra arról tartva, hogy ez akadályozná a nyomozást.

Közben Bostonban rendkívüli biztonsági óvintézkedésekkel készülnek Barack Obama csütörtöki érkezésére, az amerikai elnök ugyanis részt vesz a kettős robbantásos merénylet áldozatainak emlékére rendezett megemlékezésen.

A Szentkereszt-székesegyházban tartandó szertartás nyilvános lesz, de Tom Menino bostoni polgármester és Deval Patrick massachusettsi kormányzó szerdán közösen figyelmeztette a szertartáson részt venni kívánókat: számítsanak arra, hogy a kapuban a reptérihez hasonló ellenőrzésen fognak átesni.

Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár szerdán bejelentette, hogy a bostoni terrorcselekmény miatt fokozzák a biztonsági készültséget a világszervezet New York-i székháza és külföldi képviseletei körül. Ban ismételten elítélte a merényletet, és reményét fejezte ki, hogy annak elkövetőit felelősségre fogják vonni.