Elrendelték Pervez Musarraf letartóztatását

Vágólapra másolva!
A volt pakisztáni elnök azért tért vissza önkéntes száműzetéséből Pakisztánba, hogy induljon a májusi elnökválasztáson. Most letartóztatás vár rá.
Vágólapra másolva!

Elrendelte Pervez Musarraf letartóztatását egy pakisztáni bíróság - jelentette be a volt államfő pártja és több televíziós csatorna. Musarraf márciusban tért vissza Pakisztánba önkéntes száműzetésből, abban a reményben, hogy indulhat a május 11-i választáson. A pakisztáni választási bizottság a hét elején nem engedélyezte a politikusnak, hogy jelöltesse magát.

Musarraf óvadék ellenében volt szabadlábon. A vád szerint jogellenesen járt el, amikor 2007. november 3-án, még államfőként rövid időre rendkívüli állapotot hirdetett ki, és elmozdította állásukból az ország főbíráit.

A rendőrség közölte: a volt államfőt megkísérelték elfogni az iszlámábádi bíróságon, de ez nem sikerült, mert a testőrei kirohantak a politikussal az épületből, és egy terepjáróba tuszkolták, mielőtt a rendőrök intézkedni tudtak volna.

Musarraf azt állítja, hogy alaptalanok és politikailag motiváltak az ellene felhozott vádak. A BBC szerint bár nem jók a kilátásai, a hadsereg valószínűleg nem hagyja majd, hogy a volt parancsnoka börtönbe kerüljön. Meg nem erősített jelentések szerint ugyanakkor a letartóztatást nem fogja megúszni.