Magyar zászlóval fogadták az olaszokat Romániában

Vágólapra másolva!
A diplomáciai baki miatt senki nem szólt, így a tárgyalások alatt végig a magyar zászló mögött ült az olasz küldöttség. A románok szerint ez azért fordulhatott elő, mert nagyon hasonlít egymásra a két lobogó.
Vágólapra másolva!

Tévedésből a magyar zászlóval fogadták a román gazdasági minisztériumban az olasz nagykövetet és az általa vezetett küldöttséget - közölte a Romania TV. A román televízióban azt is elmagyarázták, hogy ez az azért fordulhatott elő, mert a színeit tekintve az olasz és a magyar nemzeti jelkép azonos - piros, fehér, zöld -, de az olasz lobogón függőlegesen balról jobbra zöld, fehér, piros sorrendben szerepelnek a színek, míg a magyar zászlón vízszintesen piros, fehér. zöld sorrendben.

A hírtelevízió szerint a diplomáciai baki annál súlyosabb, hisz a román gazdasági minisztérium a romániai befektetési lehetőségekről akarta meggyőzni az olaszokat. Romániában számos olasz befektető van jelen, főleg az ország nyugati részén a Bánságban, ahol kiterjedt mezőgazdasági földeket birtokolnak. Olaszország Románia második legnagyobb kereskedelmi partnere Németország után.