Mégsem fogták el a bostoni merénylőt

Vágólapra másolva!
A hatóságok megtalálták a feltételezett tettest a bostoni maratoni futóversenyen elkövetett kettős robbantásos merénylet helyszínén készített felvételek alapján - közölte szerdán a CNN amerikai hírtelevízió. Bár korábban a CNN azt közölte, hogy őrizetbe vettek valakit, kiderült, hogy az elkövető személyazonosságát egyelőre még nem sikerült megállapítani.
Vágólapra másolva!

A CNN és a Reuters meg nem nevezett forrásokra hivatkozva közölte, hogy megtalálták a bostoni merénylet elkövetőjét. A felvételek rögzítették, ahogy a feltételezett elkövető megközelítette a helyszínt, és ott elhelyezett egy csomagot.

A CNN korábban közölte, hogy a rendőrök el is fogtak egy embert a bostoni kettős robbantásos merénylettel összefüggésben, de később kiderült, hogy a feltételezett elkövető személyazonosságát még nem sikerült megállapítani.

A kormányzati források a CNN-nek és az AP amerikai hírügynökségnek is megerősítették, hogy két kamera is rögzítette, amint egy férfi egy táskát helyezett el a második robbantás helyszínén. Az elkövető állítólag egy sötét bőrű férfi. A merénylet ügyében a nyomozó hatóságok magyar idő szerint este 11 órakor tartanak sajtótájékoztatót.

A bostoni terrorcselekmény következtében hárman életüket vesztették, és több mint 180-an megsebesültek. Feltehetőleg kuktabomba robbant a bostoni maratoni befutójánál hétfőn. A két hatliteres kukta maradványait, valamint szögeket és csapágygolyókat találtak a helyszínen. Az FBI több képet is közzétett a Bostonban robbant két bomba maradványairól, a képeken egy sötét táskában lévő fémtárgy van, amely a gyanú szerint egy hatliteres kukta maradványa.

A bostoni merényletről szóló cikkeinket itt olvashatja.