A beteg mentette meg a mentős életét

Vágólapra másolva!
Az éppen a kórházba szállított betege mentette meg az életét Franciaországban egy mentősnek, aki szívrohamot kapott vezetés közben. A beteg nem esett pánikba, és gyorsan átvette a vezetést.
Vágólapra másolva!

A mentőautó egy 60 éves, előrehaladott stádiumú rákbeteget szállított kórházba CT-vizsgálatra az észak-franciaországi Lille térségében, amikor a sofőr szívrohamot kapott. A páciens észrevette a sofőr rosszullétét, és átvette tőle a kormányt.

"Hadd üljek a volán mögé én! Az én életem nincs veszélyben, de a tiéd igen! Gyorsan a kórházba hajtunk! Az én CT-m várhat, de neked talán csak tíz percen múlik az életed" - idézte az életmentő beteget szerdai számában a Voix du Nord regionális lap.

A beszámoló szerint a beteg nem tudta működésbe hozni a szirénát, ezért a fényszórót kapcsolta be, és a beteg mentőst kérte meg, hogy karját az ablakon kinyújtva próbálja kitérésre bírni a többi autóst. A betegből lett "mentős" végül időben ért a valódi mentőssel a lens-i kórházba, és ezzel talán az életét mentette meg.

A kórház szóvivője szerint a mentőautó páciensének jó volt a reflexe, jó tanácsokat adott a szívrohamot szenvedett sofőrnek, amivel lehetővé tette, hogy a kórházban gyorsan megfelelő kezelésben részesítsék. Az életmentő páciens, Christian Nayet még véralvadásgátlót is adott a mentősnek, hogy javuljon a vérkeringése, míg a kórházba érnek.