Vágólapra másolva!
Közfelháborodást és heves vitát kiváltó eset történt Indiában: egy biztonsági kamera felvétele szerint egyetlen autós sem állt meg 40 percen át, hogy segítsen Észak-Indiában egy segítségért könyörgő férfinak, aki közlekedési balesetet szenvedett családjával. A tragédia két halálos áldozatot követelt.
Vágólapra másolva!

Az indiai televízió hétfő este mutatta be azt a vasárnap készült videót, amelyen egy férfi látható Dzsaipúrban egy úton azután, hogy egy teherautó nekiütközött járművének, amelyen rajta kívül még a felesége és két gyermeke utazott. A 26 éves nő és a pár 8 hónapos kislánya a helyszínen belehalt sérüléseibe. A férfi és négyéves fia szintén megsérült, és segítségért kiáltottak. Több autós elhaladt mellettük, de végül csak 40 perc elteltével kaptak segítséget egy önkormányzati alkalmazottól.

A televíziónak nyilatkozó dzsaipúri rendőrkapitány arra emlékeztette a lakosságot, hogy minden polgárnak kötelessége kórházba szállítani a balesetet szenvedőket. Az elhunyt feleség nagybátyja a francia hírügynökségnek azt mondta: szégyen, hogy az emberek közömbössége két ember életébe került.

Közlekedési szakértők szerint a halálos kimenetelű indiai közúti balesetek áldozatainak fele megmenthető lenne, ha időben jutnának orvosi segítséghez. 2011-ben több mint 130 ezren vesztették életüket az indiai utakon, ami óránként 15 halott.

Az ázsiai ország lakosságát pár hónapja az botránkoztatta meg, hogy egy diáklány meghalt két héttel azután, hogy csoportosan megerőszakolták és bántalmazták egy autóbuszon. Miután az elkövetők a lányt és társát kilökték a járműből, egy járókelő sem állt meg nekik segíteni.