Megnősülnek a kínai melegek

Vágólapra másolva!
Nagyjából 12 millió meleg kínai férfi vett feleségül heteroszexuális nőt, hogy megfeleljen a társadalmi elvárásoknak egy kutatás szerint.
Vágólapra másolva!

A brit Guardianben megjelent cikk szerint a kínai melegek és leszbikusok közel 80 százaléka házasságban egy ellenkező nemű partnerrel. Kínában 1997-ig törvénybe ütköző volt a homoszexualitás, az országban élő melegek helyzete azonban azóta sem lett könnyebb.

Az újság által megszólaltatott kínai meleg férfi, aki álnéven vállalta, hogy megosztja a történetét, komoly családi nyomásról számolt be, ami miatt úgy döntött, hogy végül feleségül vesz egy leszbikus nőt. Tom Vang harmincéves koráig még le tudta szerelni a szüleit, hogy Sanghajban a nők nem állnak össze olyan férfival, akinek nincs lakása, de ahogy egyre idősebb lett, már egyre nyíltabb célzásokat kapott, hogy valami nincs rendben vele, ezért döntött a házasság mellett.

Vang a feleségével egy internetes portálon ismerkedett meg, állításuk szerint mindkettejüknek szüksége volt egy párra, akivel a munkahelyi eseményeken megjelenhet, és eloszlathatja a kételyt a nemi irányultságával kapcsolatban. Abban azonban megállapodtak, hogy gyerekük sosem lesz. Egy kínai kutatás szerint azonban Vang még szerencsés helyzetben van. Nagyjából 12 millió meleg kínai férfi vett feleségül heteroszexuális nőt.