Robbantással szökött meg egy francia rab

Vágólapra másolva!
Öt ajtót robbantott át és négy börtönőrt vitt magával túszként a szökése során egy ismert bűnöző Franciaországban. Nagy erőkkel keresik, vélhetően még mindig van nála robbanószer.
Vágólapra másolva!

Elképesztő módszerrel szökött meg Franciaország egyik legismertebb bűnözője szombaton egy lille-i börtönből. A férfi robbantássorozattal jutott át összesen öt ajtón, és négy börtönőrt vitt magával túszként - írta a BBC brit közszolgálati csatorna internetes oldala.

Az elsősorban pénzszállítók kirablásáról országszerte ismert Redoine Faid 2011 óta volt börtönben, miután megszegte egy korábbi feltételes szabadlába helyezés szabályait. Büntetése 2019-ig szólt.

Faid 2009-ben könyvet art arról, hogy Párizs külvárosában felnőve hogyan lett lételeme a bűnözés, és azt állította, hogy jó útra tért. A hatóságok szerint azonban ő állt egy 2010-es rablás mögött, amelyben meghalt egy rendőr.

A gyanú szerint Faid a feleségétől kaphatta a robbanóanyagot, amikor a nő szombaton reggel meglátogatta a börtönben. A menekülés során, miután kijutott a börtön épületéből, autót váltott, és eltűnt a rendőrök szeme elől. A túszait közben elengedte. "Jól szervezett akció volt, nagyon gyorsan csinálta. Még próbáljuk összerakni, pontosan mi történt" - mondta egy helyi illetékes a France24.com tudósítása szerint.

A francia rendőrség arra figyelmeztetett, hogy valószínűleg még mindig van nála robbanószer, és vélhetően fegyver is.