Vágólapra másolva!
Túlfutott a leszállópályán, és a tengerbe csúszott az indonéziai Lion Air fapados légitársaság egyik repülőgépe. A kettétört gépből minden utast sikerült kimenteni, komoly sérülések nem történtek.
Vágólapra másolva!

Több mint száz utast és a személyzet tagjait is ki kellett menteni egy kettétört utasszállítóból. A Lion Air fapados légitársaság gépe Bali szigetének repülőterén próbált meg leszállni, ám túlfutott a leszállópályán, és a tengerbe csúszott. Ugyanakkor a fapados szóvivője azt mondta, hogy a leszállópálya elérése előtt zuhant a gép a tengerbe.

A sikertelen landolás során kettétört a repülőgép MTI/EPA/Indonéz rendőrség



A tengerbe csúszott Boeing 737-es utasszállítóból csónakok segítségével menekítették ki az utasokat. A sajtófotókon jól látható, hogy a repülőgép törzsén nagy törések keletkeztek a becsapódás során. A repülőgép teljesen új volt, csupán egy hónapja került a Lion Airhez.

A repülőtér szóvivőjének közlése szerint 45 utast szállítottak kórházba a baleset után, a többieket pedig a repülőtér termináljában részesítettek elsősegélyben. A legkomolyabb sérülés a fej- és végtagtörés volt. Az indonéz utasszállító repülőgép Nyugat-Jáva tartomány fővárosából, Bandungból érkezett Bali szigetére, amely a célállomása volt.