Elítélték a tolvajt, aki ellopta Obama súgógépét

Vágólapra másolva!
Hét év börtönre ítélték azt a tolvajt, aki ellopta Obama súgógépét. A szerkezet egy csomó más kommunikációs eszközzel együtt egy Ford pick-upban volt, azt kötötte el a férfi.
Vágólapra másolva!

Hét évet kell börtönben töltenie annak a férfinak, aki egy Ford pick-uppal együtt ellopta Barack Obama amerikai elnök súgógépét. Ilyen bűncselekményért elvileg három évet kell kiszabni, de mivel a férfinak tizennégy hasonló autólopási ügyben is bíróság elé kellett volna állnia, beleegyezett, hogy egyszerre szabják ki rá az ítéletet az összes lopás miatt - írja a The Blaze nevű amerikai lap.

Az elítélt, a richmondi Eric Brown a bíróságon azt mondta, nem kifejezetten a kormány tulajdonában levő autókra utazott. Általában kifejezetten Ford F-350-es és F-450-es pick-upokat célzott meg, mivel azokat könnyű ellopni. Puszta véletlen, hogy az egyik ilyen jármű, amelyet 2011 októberében ellopott, éppen az amerikai kormány tulajdona volt, benne az elnök stábjának felszerelésével. Ezek között volt Obama súgógépe, több mikrofon, kihangosító, egy laptop meg egy pódium szétszedett darabjai.

A pickupot másnap üresen találták meg a város másik végében, a belőle eltűnt felszerelés egy része pedig különféle marylandi zálogházakban bukkant fel később.