Egy hód agyonharapott egy belorusz pecást

Vágólapra másolva!
Elvérzett egy horgász, akit egy agresszív hód támadott meg Fehéroroszországban.
Vágólapra másolva!

Rossz vége lett egy út mentén sétáló hód lefotózásának a belorussziai Breszt város közelében. Egy városban élő férfi két barátjával horgászni indult a Sesztakov-tóra, amikor észrevett egy hódot az út mentén.

Megálltak, és a pecás a közelébe ment, hogy lefotózza. Az állat azonban hirtelen rátámadt, és megharapta a combját. A barátai megpróbálták bekötözni a sebet, de a harapás főartériát ért, és a férfi elvérzett, mire kiértek a mentők - írja a Bresztszkij Kurirra hivatkozva a Moscow Times. A támadás szerdán történt.

Ezen a YouTube-ra is feltöltött e heti videón az orosz Tver vidékén felbukkanó hód rémiszt halálra egy videózót. A felvétel készítője ijedtében eldobta a kamerát, és még az egyik cipőjét is elvesztette, amikor menekült a hód elől. "Akik látták már a hódok fogait, meg fogják érteni a reakciómat" - fűzte hozzá a videóhoz kommentben.

Hasonló támadás nem először történt az országban. 2003-ban egy szarvasmarha-tenyésztőt támadott meg egy hód. Megpróbálta kihajtani a pajtájába betévedt állatot, erre az megmarta. Egy alkalmazottja sietett a segítségére, de őt is megharapta a hód. Mindketten túlélték az esetet.