Tízmillió eurós rablás egy olasz sztrádán

Vágólapra másolva!
Kalasnyikovval felfegyverkezett rablóbanda fosztott ki egy pénzszállító autót egy olasz autópályán, majd szögeket szórva az útra eltűnt. Tízmillió euró a kár.
Vágólapra másolva!

Tízmillió eurós zsákmányt vitt el bankjegyekben és aranyrudakban az a rablóbanda, amely hétfőn az egyik észak-olaszországi autópályán támadt rá egy pénzszállító járműre. A tízfős csoport tagjai ötven lövést adtak le a pénzt és aranyrudakat szállító járműre, de senki sem sérült meg.

A rablók reggel hét órakor tartóztatták fel egy pénzszállító cég két járművét a Milánó és Como közötti A9-es sztrádán. Tudták, hogy csak az egyik szállított értéket, ezt vették célba. Először mögöttük torlaszolták el az autópályát két kamion keresztbe állításával. Amikor a pénzszállítók vezetői észrevették, mi történik, már késő volt, két kamionnal előttük is elzárták az utat.

A Kalasnyikov gépkarabéllyal felfegyverzett rablók precízen, hiba nélkül dolgoztak, a hátsó páncélajtót egyszerűen felfeszítették. Három autóval távoztak, majd ezeket hátrahagyva más járművekbe szálltak át. A rendőrség nehezen tudta megközelíteni a támadás helyszínét, mivel a sztrádára felhajtó utakat a rablók szögekkel szórták tele.