Disznóhúst találtak az IKEA jávorszarvas-lasagnéjában

Vágólapra másolva!
A cég 17 ezer adag jávorszarvas-lasagnét hívott vissza az áruházak polcáról, mert kiderült, hogy disznóhúst tartalmaznak.
Vágólapra másolva!

17 ezer adag jávorszarvas-lasangét hívott vissza a svéd Ikea európai áruházaiból, miután egy teszt során disznóhúst találtak egy adagban Belgiumban - írja az AP. Az IKEA szóvivője, Tina Kardum azt mondta, hogy a termékek csak egy hónapig voltak forgalomban, mielőtt március 22-én visszahívták őket a polcokról.

A cég egyébként nem jelentette be a termékek visszahívását egészen addig, míg a svéd napilap, a Svenska Dagbladet nem írt az esetről szombati számában. "Azért csak most hoztuk nyilvánosságra az esetet, mert már több információnk van a termékről" - mondta a szóvivő, aki egy pénteki teszt eredményét ismertette. Belgiumban egy ismételt ellenőrzés során megállapították, hogy az Ikea jávorszarvas lasagnéja 1,6 százaléknyi disznóhúst tartalmazott.

A rénszarvas elterjedt húsféleség Svédországban, igaz, lasagnéhoz nem szokták használni.

Az Ikea korábban más termékeket is visszahívott a polcokról. Legutóbb a húsgolyókat és más hústermékeket voltak kénytelenek bevonni, mert kiderült, hogy lóhúst tartalmaznak. Februárban emiatt Magyarországon is leállították az IKEA húsgolyóinak forgalmazását. Kínában pedig melegvérű élőlények, így az emberek ürülékében fellelhető baktériumot találtak az IKEA mandulás csokitortáiban.