Kifújta a szél a műhelyből a luxushajót

Vágólapra másolva!
A Carnival Triumph februárban napokig hánykolódott a Mexikói-öbölben, azóta egy amerikai hajójavító műhelyben szerelték. Az erős szél a vízbe döntött egy őrbódét is, egy ember eltűnt.
Vágólapra másolva!

Az erős széllökések hatására elszabadult az Alabama állambeli Mobile város hajójavító műhelyéből a Carnival Triumph üdülőhajó, amely februárban napokon keresztül hánykolódott a Mexikói-öbölben a gépteremben keletkezett tűz miatt. A luxushajót a február 10-én kezdődött hányattatásai után 14-ére sikerült a mobile-i hajógyárba vontatni, azóta ott javították.

A viharos időjárás miatt azonban az óceánjáró szerdán elszabadult, és nekisodródott egy teherhajónak. A Carnival Triumph mostani balesetében nem sérült meg senki, de két dokkal arrébb az erős szél a partról belesodort a Mobile folyó vizébe egy őrbódét, amelyben két ember tartózkodott. Az egyiküket ki tudták menteni, és kórházba szállították, a másik ember viszont eltűnt, és keresik. Az óceánjárót sikerült rögzíteni, de ez nem volt könnyű feladat, mert a kis hajójavító üzem nem szokott ilyen hatalmas hajókat fogadni.

A Carnival Triumph február elején szenvedett balesetet, az utasok napokon át a fedélzeten aludtak a hajón terjengő bűz és hőség miatt.

Forrás: MTI/AP/Bill Starling
A Carnival Triumph a mobile-i kikötőben