Lángba borult egy csecsenföldi felhőkarcoló

Vágólapra másolva!
Rövid áramköri zavar okozhatta a tüzet csecsenföldi Groznij városának egyik felhőkarcolójában. A lángok elborították az épületet, de mindenkit sikerült kimenekíteni.
Vágólapra másolva!

Elborították a lángok az észak-kaukázusi Groznij város legmagasabb épületének emeleteit - írja az RT.com online oldal. A felhőkarcolóból mindenkit időben ki tudtak menekíteni. A Csecsen Köztársaság fővárosában található komplexumban luxusapartmanok és egy ötcsillagos hotel is található. A helyi mentőszolgálat adatai szerint az épület negyedik és ötödik emeletén kiütött tűzről helyi idő szerint este hat órakor érkezett hívás. A szemtanúk az épület kigyulladása után percekkel már a Twitteren tették közre fotóikat a lángoló felhőkarcolóról, amelynek minden oldala lángokban állt. Mindenkit sikerült kimenekíteni a 145 méter magas felhőkarcolóból: senki sem sérült meg.

Forrás: AFP/Said Tcarnaev

Közel háromszáz tűzoltó és mentős vett részt az oltásban és az emberek kimenekítésében. Az első információk szerint a tüzet egy rövidóáramköri zavar okozhatta. Az RT online úgy tudja, hogy a felhőkarcolóban van lakása többek között a francia filmsztárnak, Gérard Depardieu-nek is.