Nelson Mandela jobban van

Vágólapra másolva!
A legfrissebb jelentések szerint javul a tüdőgyulladás miatt kórházban ápolt Nelson Mandela állapota. A Pretoriában vasárnap késő este nyilvánosságra hozott közlemény szerint a 94 éves, Nobel-békedíjas volt államfő, az apartheid-ellenes mozgalom vezére a hét végét stabil állapotban töltötte. A kezelése folytatódik.
Vágólapra másolva!

A Dél-afrikai Köztársaság első fekete bőrű elnökét, Nelson Mandelát kiújult tüdőgyulladása miatt szállították kórházba. Mandela az elmúlt években többször szorult kezelésre egészségi problémák miatt. 2012 végén tüdőgyulladással kezelték egy pretoriai klinikán, majd epekőműtétet hajtottak végre rajta. Ezután johannesburgi otthonában ápolták.

"Teljes a bizalmunk az őt kezelő orvoscsoportban, és tudjuk, mindent megtesznek, hogy helyreállítsák az egészségét" - mondta Jacob Zuma dél-afrikai elnök. Zuma köszönetet mondott a dél-afrikaiaknak, amiért a húsvéti istentiszteleteken imádkoztak Mandeláért. Ugyancsak köszönetet mondott a külföldi kormányoknak a Mandela gyógyulásáért küldött jókívánságokért.

Nelson Mandela a faji megkülönböztetés elleni küzdelemért csaknem három évtizedet töltött börtönben, és csak 1990 februárjában bocsátották szabadon.