Vágólapra másolva!
A nyolc hónapos börtönbüntetésre ítélt Chris Huhne korábbi brit minisztert tenisz, pilates és organikus ételek várták Nagy-Britrannia legalacsonyabb biztonsági fokozatú börtönében.
Vágólapra másolva!

Az 58 éves Huhne-t, a Liberális Demokraták energiaügyért felelős volt miniszterét márciusban ítélték nyolchavi börtönre, mert volt felesége kérésére magára vállalta a nő gyorshajtásért kapott büntetőpontjait. Huhne-nak jó esélye van rá, hogy nyolc hét után már szabaduljon is - adta hírül a brit Telegraph.

A Tortworthben lévő Leyhill börtön Nagy-Britannia legalacsonyabb biztonsági fokozatú börtöne. 135 hektáros kertjét nem védi szögesdrót, és az elítélteknek kulcsuk van saját szobájukhoz. A börtönnek teniszpályája, focipályája, fitneszterme, hokipályája és díszkertészete is van. Az 50 év felettieknek lehetőségük van fizikailag kevésbé megerőltető mozgásformák gyakorlására is, például pilatesre.

Az elítéltek továbbá dolgozhatnak a börtön organikus kertészetében, a kantinban pedig a megtermelt növényekből főznek.

A miniszter ugyanakkor nem elit társaságba került, rabtársainak nagy része évtizedeket töltött börtönben nemi erőszakért, gyilkosságért, rablásért. Nekik a Leyhillben töltött idő a szabadulásuk utáni életre való felkészítés egyik állomása.