Egy skót pap beengedte a templomába imádkozni a cidriző muszlimokat

muszlim karácsony, áldozati ünnep, Eid al-Adha
Vágólapra másolva!
A skóciai Aberdeen egyik keresztény templomának papja a felebaráti szeretet jegyében megengedte a közeli mecsetből kiszorult muszlimoknak, hogy a templomában imádkozzanak, ugyanis majd' megfagytak a márciusi havazásban a mecset előtt.
Vágólapra másolva!

A skóciai Aberdeen egyik keresztény felekezetének, a Szent János Episzkopális Egyháznak a temploma az elmúlt napokban nyitva áll a helyi iszlám hitűek százai előtt, akik a közeli mecsetbe járnak imádkozni napjában ötször.

A BBC riportja szerint nagypénteken ebédidőben a keresztény énekeket a muszlimok imáinak hangja váltotta fel a templomban, a pap helyett pedig az imám volt jelen. A szomszédos dzsámiból érkeztek a hívők. A keresztény egyház vezetői szerint egész Nagy-Britanniában valószínűleg ez az egyetlen hely, ahol a keresztények és a muszlimok egymás mellett imádkoznak.

A templom kapuit azért nyitották meg a muszlimok előtt, mert nem fértek be mindannyian a mecsetbe, ezért a havazásban a férfiak ott imádkoztak a mecset előtt. Isaac Poobalan tiszteletes azt mondta, azért engedte be a muszlimokat, mert ez felelt meg Krisztus tanításának a felebaráti szeretetről. A BBC-nek azt mondta, rossz volt nézni, ahogy a muszlimok cipő nélkül, a kezüket is a földre téve imádkoznak, miközben még a leheletük is látszott a hidegben.

A tiszteletes szerint a muszlimok először vonakodtak elfogadni a felajánlást, de most már jól érzik magukat a templomban. A muszlimok beengedése ellen senkinek nem volt kifogása, leszámítva néhány trollt az interneten, akik Poobalant zaklatták a döntése miatt. A két vallás helyi hívei remélik, hogy a közöttük kialakult különleges kapcsolat másoknak is például szolgálhat, legalábbis erről beszélt a BBC-nek Aberdeen és Orkney episzkopális püspöke, Robert Gillies.

A keresztények hite szerint Jézus Isten fia, a Megváltó, a muszlimok azonban csak egy prófétának tartják őt.