Orbán Viktor leszállt Moszkvában

Vágólapra másolva!
Megérkezett egynapos látogatására Moszkvába Orbán Viktor miniszterelnök. Putyinnal tárgyal majd szűk körben.
Vágólapra másolva!

Megérkezett Moszkvába az Orbán Viktor miniszterelnök vezette magyar delegáció, amelyet csütörtök délután a Kremlben fogad Vlagyimir Putyin orosz elnök.

A tervezett program szerint Vlagyimir Putyin és Orbán Viktor délutáni szűk körű megbeszélése után plenáris tárgyalást tart a magyar és az orosz fél. Ezen orosz részről jelen lesz Putyinon kívül mások mellett a mezőgazdasági miniszter, továbbá három orosz nagyvállalat, a Gazprom, a Roszatom és a Vnyesekonombank elnöke is.

Megbeszélésük fő témái várhatóan energetikai kérdések - azon belül is a Déli Áramlat földgázvezeték helyzete -, valamint közlekedési ügyek lesznek.

A magyar küldöttségnek tagja mások mellett Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter, Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter, Varga Mihály tárca nélküli miniszter, Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára, valamint Baji Csaba, az Magyar Villamos Művek Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Orbán Viktor legutóbb 2010 novemberében járt Moszkvában, és szintén Putyinnal tárgyalt, aki akkor a miniszterelnöki posztot töltötte be.