Kiküldték a bűzlő családot a párizsi múzeumból

Vágólapra másolva!
A többi látogató panaszkodott egy család tagjainak szagára, ezért kiküldték őket a Musée d'Orsay-ból. A múzeum sajnálkozott utólag, bár szerintük diszkrét volt az eljárás.
Vágólapra másolva!

Kitessékelték egy család tagjait a párizsi Musée d'Orsay-ból (Orsay Múzeum), miután a látogatók panaszt tettek a szagukra - közölte a társadalmi kirekesztés ellen küzdő ATD-Quart Monde elnevezésű civil csoport, amely a múzeumlátogatást szervezte. Az eset a hét végén történt. Az egyesület egyik önkéntese által kísért három személy - egy házaspár és 12 éves gyermekük - a Vincent Van Gogh művészetének szentelt teremben tartózkodott, amikor a múzeum alkalmazottai arra kérték őket, hogy hagyják el a helyiséget.

"Azt mondták nekik, hogy a szaguk zavarja a többi látogatót" - erősítette meg a Le Figaro című napilap értesülését Typhaine Cornacchiari, a civil szervezet kommunikációs felelőse. Szerinte a háromtagú család egy olyan teremben folytatta a múzeumlátogatást, ahol kevesebben voltak, ennek ellenére négy biztonsági őr körbefogta és a kijáratig kísérte őket. "Nem történt botrány, mert az önkéntesünk, aki a családot kísérte, nem akarta még jobban megalázni őket" - mondta a kommunikációs vezető.

A fenntartó kulturális minisztérium - jelezve, hogy részletes jelentést kért az Orsay Múzeumtól az incidensről - megerősítette, hogy folytatni kívánja a múzeumok nyitási politikáját a kultúrától távolabb álló közönség felé. Maga a múzeum sajnálatát fejezte ki az eljárás miatt, amelyet azzal indokolt, hogy több látogató is panaszkodott a teremőröknek a család erős szaga miatt, ezért inkább "diszkréten kikísérték őket".