Őrizetben a brazíliai diszkótűz felelősei

Vágólapra másolva!
A brazil rendőrség hétfőn bejelentette, hogy három embert őrizetbe vettek, egy negyediket pedig még keresnek a hétvégén történt Santa Maria-i diszkótűzzel kapcsolatban. Őrizetben van a diszkó egyik tulajdonosa és a tűzijátékot használó együttes két tagja.
Vágólapra másolva!

Vasárnap legalább 232-en meghaltak, több százan pedig megsebesültek egy diszkóban pusztító tűzben. A dél-brazíliai város, Santa Maria egyik szórakozóhelyének belső terében tartózkodóknak mindössze a fele élte túl, amikor a fellépő zenekar tűzijátéka miatt meggyulladt a helyiség szigetelése. A diszkónak nem volt tűzvédelmi engedélye, pedig a hatóságok szóltak nekik, hogy újítsák meg. A túlélők beszámolói alapján nem volt esélye annak, aki nem állt nagyon közel a vészkijárathoz.

A rendőrség egyik nyomozója hétfőn bejelentette, hogy a diszkótűz miatt három embert őrizetbe vettek, egy negyediket pedig még keresnek. Az őrizetbe vett embereket legfeljebb öt napig tarthatják rács mögött - írja a BBC.

Egy helyi lap értesülései szerint őrizetben van a klub egyik tulajdonosa, valamint a tüzet valószínűleg kiváltó pirotechnikai eszközöket használó együttes két tagja is. A negyedik keresett személy kilétéről a rendőrség egyelőre nem közölt információkat.