Kiskorúakat fogtak el a japán masszázsszalonban

Vágólapra másolva!
Gomba módra szaporodnak az olyan szalonok Japánban, ahol középiskolás lányok kínálnak masszázst és beszélgetést a látogatóknak.
Vágólapra másolva!

Tizenhét úgynevezett "relaxációs szolgáltatást" kínáló szalonban tartott összehangolt razziát a rendőrség Tokióban a hétvégén, és az akció során 76 tizennyolc éven aluli lányt vettek őrizetbe. A lányok illegálisan dolgoztak ott - jelentette a TBS televízió hétfőn.

Az említett helyeken a vendégek középiskolás lányok társaságáért fizetnek, akik egy különszobában beszélgetnek velük, megmasszírozzák őket, néhány ezer jen fejében pedig 30 percig mellettük fekszenek egy ágyban.

Az ilyen szalonok az elmúlt évben gomba módra szaporodtak el a japán fővárosban, ahol jelenleg nagyjából 80 üzlet kínál "középiskolás lányok által nyújtott relaxációt". Habár a helyek nem kínálnak szexuális szolgáltatásokat, a hatóságok megítélése szerint azok gyakorlata erkölcsileg megkérdőjelezhető, és a 18 éven aluliak számára "veszélyes munkakörülményeket" jelentenek, ami munkajogi törvényekbe ütközik.

A rendőrség közlése szerint korábban jellemzően iskolásoknak öltözött felnőtteket foglalkoztattak a szalonok, de tavaly a hatóságok tudomására jutott, hogy valódi gimnazistákat is alkalmaznak, ezért döntöttek úgy, hogy átfogó vizsgálatot indítanak a létesítmények ellen. A rendőrség szerint a legtöbb lányt barátaikon és ismerőseiken keresztül szervezték be a szalonok menedzserei, azt ígérve nekik, hogy akár napi 20 ezer jent (mintegy 50 ezer forint) is kereshetnek.