Prostituálttal szembesítették Strauss-Kahnt

Vágólapra másolva!
Az üzletszerű kéjelgés elősegítése miatt vád alá helyett volt IMF-vezér a Le Figaro francia lap szerint nem csak résztvevője, hanem kezdeményezője is volt a szexpartiknak.
Vágólapra másolva!

Négy órán át kihallgatták és szembesítették az őt vádló prostituálttal csütörtökön Dominique Strauss-Kahnt, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) volt vezérigazgatóját az észak-franciaországi Lille ügyészségén.

A Jade becenevű nő egy interjúban azt állította, hogy 2009 óta dolgozott prostituáltként egy belgiumi bárban, ahol a tulajdonos mutatta be Strauss-Kahnnak. Később Párizsban is találkozott a volt IMF-vezérrel, akinek a társaságában részt vett washingtoni és belgiumi utakon is. Egy 2010 januárjában készült fotón a nő az IMF igazgatói irodájában látható. Strauss-Kahnt a saját kérésére korábban már kihallgatták azokkal a párizsi és washingtoni szexpartikkal kapcsolatosan, amelyekről nyilvánosan is beismerte, hogy részt vett rajtuk.

Prostituáltak szolgáltatásainak igénybevételét nem tiltják a francia törvények, az ügyészség Strauss-Kahnt azonban tavaly márciusban üzletszerű kéjelgés elősegítésében való bűnrészességgel gyanúsította meg.

A Le Figaro című napilap csütörtökön azt írta, hogy a vizsgálóbírók szerint "súlyos jelek" alapján feltétezhető, hogy a volt IMF-vezérnek "meghatározó és tényleges szerepe volt" az üzletszerű kéjelgésben, azaz nem egyszerűen részt vett a szexpartikon, hanem azok kezdeményezője volt.

A francia szocialista politikust 2011 májusában nemi erőszakkal vádolta meg egy New York-i szálloda alkalmazottja. A hatóságok felmentették ugyan, de az ügy miatt a férfi távozott az IMF éléről, és államfői ambícióinak is búcsút kellett mondania.