Feladta magát a menekülő paparazzokirály

Vágólapra másolva!
Feladta magát a portugál rendőrségen Fabrizio Corona, a lesifotósok királyának tartott olasz újságíró. Corona Olaszországból a börtönbüntetés elől szökött el, amelyet azért kapott, mert megzsarolta David Trezeguet labdarúgót.
Vágólapra másolva!

Portugáliában fogták el ötnapos üldözés után Fabrizio Coronát, a médiában a paparazzokirálynak nevezett fotóst - írja a Times internetes kiadása. Corona feladta magát a portugál rendőrségen. A lesifotósok királyának tartott Coronát minősített zsarolás miatt 2013. január 18-án öt év börtönre ítélték, mert a francia válogatott labdarúgótól, David Trezegeuet-től még 2009-ben 25 ezer eurót követelt néhány kínos képért cserébe.

Forrás: AFP/Patricia De Melo Moreira

Labdarúgókat, hírességeket, politikusokat zsarolt zaftos képekkel a paparazzók egyik leghírhedtebb képviselője. Fabrizio Corona azt állítja, hogy ő csak a piac törvényeinek engedelmeskedett, amikor lehetőséget adott az embereknek, hogy megvásárolják a kompromittáló fotókat, mielőtt ugyanazon az áron felajánlja őket egy magazinnak.

Fabrizio Coronát utoljára a múlt héten pénteken látták Milánóban. A bírósági ítélethirdetés után a házi őrizetben lévő férfi nem tért vissza a lakására az előírt este kilenc órára, így azonnal megindult a találgatás arról, hogy esetleg elszökött. A Coronára kirótt ötéves börtönbüntetés most újabb két év tíz hónappal meghosszabbodhat, miután a lesifotós eltűnt milánói lakásából.