Csoda mentette meg a karambolozó babát

Vágólapra másolva!
Kamion elé zuhant egy karambolozó autóból egy orosz csecsemő, a csodával határos módon mégis megúszta a balesetet. A megmenekülést egy autó kamerája rögzítette.
Vágólapra másolva!

Csodával határos módon élt túl egy ütközést egy orosz csecsemő - adta hírül a brit Daily Telegraph napilap. A fagyott úton megpördülő és karambolozó autóból kirepülő gyerek egy kamion útjába esett, ami csak centiméterekkel tudta elkerülni a földön heverő babát. A balesetet a szülők kocsija által megelőzött autó kamerája rögzítette.

A vérfagyasztó jelenetre azért kerülhetett sor, mert a gyermek nem volt a gyerekülésbe szíjazva, hanem csak egy plédre fektették rá. Ha a szülők biztonságos, autóba szánt gyerekülést használtak volna, a gyermek nem repülhetett volna ki az autóból. A csecsemő karcolásokat és horzsolásokat szerzett az ütközés során, így a baleset után azonnal bevitték a közeli kórházba.

A Daily Telegraph szerint az orosz parlament előtt van egy törvényjavaslat, amely megemelné a rendes gyermekülés nélkül autózó szülőkre kiszabható bírságot. Jelenleg kevesebb, mint négyezer forintra lehet bírságolni a felelőtlen szülőket, ha a törvényjavaslat átmegy, ez az összeg a tízszeresére nő.