Szökésben a paparazzók királya

Vágólapra másolva!
Meglépett a rá váró ötéves börtön elől Fabrizo Corona, a leghíresebb olasz paparazzo, akit azért ítéltek el, mert kínos fotókkal zsarolta David Trezeguet-t. Az Interpol elfogatóparancsot adott ki egész Európára.
Vágólapra másolva!

Európai elfogatóparancsot adtak ki Olaszország leghírhedtebb lesifotósa, Fabrizio Corona ellen. A fotós pénteken tűnt el, nem sokkal azelőtt, hogy a bíróság elítélte egy vesztegetési ügyben.

Corona a világhírű labdarúgótól, David Trezeguet-től követelt pénzt számára kínos képekért cserébe. A fotóst öt év börtönre ítélték, és most még több büntetés várhat rá. Az olasz ANSA hírügynökség szerint további két év tíz hónap börtönt csaphatnak a büntetéséhez azért, mert elmenekült a hatóságok elől. Coronát az Interpol milánói irodájának vezetésével keresik.

Corona és a fotóügynöksége fontos szereplője volt a Silvio Berlusconi volt olasz elnök médiabirodalma körül sertepertélő celebvilágnak. Abban az országban, ahol mindennapos, hogy adják-veszik a hírességek lesifotóit, és amely a paparazzo szót is adta a világnak, Corona volt a paparazzók királya. Nemcsak Trezeguet-t, hanem sok más hírességet, köztük a Berlusconi család tagjait is zsarolta - írja a BBC. Corona ugyanakkor mindig tagadta, hogy bárkit is zsarolt volna, ő azt mondja, egyszerűen lehetőséget adott a hírességeknek, hogy megvásárolják a kompromittáló fotókat, mielőtt ugyanazon az áron felajánlja őket egy magazinnak.