Vágólapra másolva!
Fennakadásokat okozott a havazás hétfőn Ausztriában, Németországban és Nagy-Britanniában is.
Vágólapra másolva!

Hétfőn is komoly fennakadásokat okozott Nagy-Britanniában a havas, fagyos téli időjárás. Az ország nagy részén péntek óta havazik, és vastag hótakaró borítja Londont, valamint gyakorlatilag egész Angliát és Walest. Egyes országrészekben 30 centiméteres hó hullott, a hőmérséklet pedig napközben sem emelkedik fagypont fölé, vagyis a hó tartósan megmarad. A hétfőre virradó éjjel egyes északi térségekben mínusz 12 fokos fagyokat mértek, és általában is 8-10 fokkal hidegebb van a sokéves átlagnál.

Hétfőn országszerte ötezer iskola tartott zárva a nagy hó és a hideg miatt.

Forrás: AFP/Heidi Fedouach
Hóember Párizsban, az Eiffel-toronynál. Kattintson a képre és nézze meg galériánkat a havas Európáról!

Az előző három naphoz hasonlóan hétfőn is csak részlegesen működött a London nyugati határán lévő Heathrow - a világ legnagyobb nemzetközi forgalmú repülőtere -, amelyen a tervezett 1300 járatból 187-et töröltek a pályák jegesedése és a rossz látási viszonyok, valamint a korábbi törlések áthúzódó hatásai miatt. A Londont kiszolgáló öt nemzetközi repülőtér közül négyről - Heathrow, Gatwick, Stansted, Luton - közlekednek járatok Budapestre, és a hétvégi járattörlések ezek közül többet is érintettek. A hétfői menetrendben azonban budapesti járatok törlését már nem jelezték e repülőterek információs szolgálatai.

Több más reptérről - többek között Franfurtból, Münchenből és Párizsból - nem tudtak elindulni a repülők hétfőn délelőtt Budapestre, ezért több járatot töröltek. Frankfurtban az éjszakai fagy és havazás a város közlekedésében is fennakadásokat okozott.

http://video.gemius.hu/liveinfo/iframe/1871520315001_2109381136001.html