300 állat élt a bűzlő házban

Vágólapra másolva!
Nyulakat, galambokat és baromfit tartott a házában egy amerikai férfi, az állatokat az állatvédők mentették ki a fertőző házból.
Vágólapra másolva!

Csaknem háromszáz állatot - köztük galambokat és nyulakat - távolítottak el egy ohiói férfi bűzlő házából. A helyi állatvédő liga maszkot viselői önkénteseinek kétszer kellett fordulniuk, mire az összes állatot elszállították a Dayton elővárosában lévő házból.

Sheilla Marquis, a szervezet vezetője közölte, hogy az épületben mintegy háromszáz galambot, baromfit és nyulat találtak. "A levegőben terjedő betegséget szállító galambok puszta száma is komoly fertőzésveszélyt jelentett a házban" - húzta alá.

A hatóságokat az ingatlan felől áradó szörnyű szagra panaszkodó szomszédok riasztották. A tulajdonos nem tiltakozott, sőt együttműködött az állatvédőkkel, akik feltételezik, hogy az illető azért vette magához a rengeteg állatot - köztük sok gazdátlan jószágot -, mert megesett a szíve rajtuk. A liga szerint az állatok között betegeket is találtak, de valószínűleg valamennyit meg lehet menteni.