Újabb 25 túsz holttestére bukkantak Algériában

Algéria, túszejtés, túszdráma, túszátadás az Ennahar TV felvételén, Tiguentourine
Vágólapra másolva!
Újabb 25 holttestre bukkantak a helyszínt aknamentesítő, és eközben újabb holttestek után kutató algériai katonák az ain-amenászi földgáztelepen, amelyre a héten iszlamista terroristák támadtak, túszul ejtve több száz munkást.
Vágólapra másolva!

Az algériai Ennahar tv-csatorna szerint valószínűleg olyan túszok tetemeiről van szó, akiket a terroristák kivégeztek. Ezzel már nyolcvanra nőtt azoknak a terroristáknak és áldozataiknak a száma, akik meghaltak a szerdán kezdődött túszdrámában. A mentőakcióban 685 algériai és 107 külföldi dolgozót sikerült kiszabadítani.

Forrás: AFP/Ennahar TV
Túszok átadása a szaharai földgáztelepen, ahol a vérfürdőbe torkollt túszdráma kibontakozott

Muhtár Belmuhtár veterán dzsihádvezér az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat nevében elvállalta az ő nevét viselő iszlamista brigád túszejtő akcióját, és felszólította Franciaországot, hogy vessen véget a Malira mért légicsapásoknak - jelentette vasárnap a Sahara Media című mauritániai hírhonlap egy videofelvételre hivatkozva. "Készek vagyunk tárgyalni a Nyugattal és az algériai kormánnyal, ha leállítják a mali muzulmánok bombázását" - hangzott el a honlap szerint a (be nem mutatott) videóban.

A Fülöp-szigetek elővigyázatosságból - a biztonsági helyzet tisztázódásáig - hazamenekítette vasárnap Algériából mintegy negyven állampolgárát, akik egy másik algériai földgáztelepen dolgoztak. Összesen 52 Fülöp-szigetekit tartanak nyilván az észak-afrikai arab országban, s közülük 39 fogadta el a hazatéréshez felajánlott konzuli segítséget. Az evakuáltak Londonon és Dubajon keresztül már meg is érkeztek Manilába.

Az algériai túszejtésről itt és itt olvashat részletesen.