Öt embert lőtt le egy15 éves fiú Új-Mexikóban

Vágólapra másolva!
Öt embert - köztük két felnőttet és három gyereket - agyonlőtt szombat este egy 15 éves fiú az Új-Mexikó állambeli Albuquerque közelében. A mészárlás indítékát, illetve az áldozatok, és az elkövető egymással való kapcsolatát még vizsgálja a rendőrség.
Vágólapra másolva!

Két felnőttet és három gyereket agyonlőtt egy 15 év körüli fiú Új-Mexikó államban, Albuquerque közelében - írta a helyi hatóságokra hivatkozva vasárnap este a BBC és a Huffington Post weboldala.

Az otthonában lövöldöző - feltehetően családtagjait lemészároló - fiút őrizetbe vették. Az áldozatok kilétéről valamint egymással, illetve a lövöldözővel való kapcsolatukról addig semmilyen hivatalos információt nem közöl a rendőrség, amíg azonosításuk nem fejeződik be. Valamennyi holtan talált felnőttön és gyereken több lőtt sebet találtak, vagyis mindegyikükre többször lőtt rá a kamaszkorú elkövető.

A nyomozók egyelőre a gyilkosság indítékát sem ismerik, és azt is vizsgálják, hogy kié lehetett a házban talált több fegyver, köztük az a félautomata katonai puska, amellyel elkövette a fiú a gyilkosságokat.

A támadás további részleteiről - így a fiú nevéről vagy koráról, illetve a lövöldözés időpontjáról - egyelőre nem adott a rendőrség tájékoztatást. Azt, hogy a fiú 15 éves és a lövöldözés szombat este történt, a helyi médiára hivatkozva írta a BBC.

A lövöldözés után Egyesült Államok-szerte ismét fellángolt a vita a fegyvertartási szabályok szigorításáról.

Utóbbira egy hónappal ezelőtt Barack Obama amerikai elnök tett ígéretet, miután a Connecticut állambeli Newtown iskolájában egy ámokfutó meggyilkolt 20 gyereket és hat felnőttet.