Vérfürdőbe torkollott a túszmentő akció

Vágólapra másolva!
Vérfürdőbe torkollott az algériai hadsereg túszmentő akciója: az iszlamisták hét külföldit öltek meg, míg az ő veszteségük 11 fő. Korábban két újabb norvég túsz szabadult ki az iszlamista terroristák által elfoglalt gázkitermelő telepről. A többiekről továbbra sincsenek pontos hírek.
Vágólapra másolva!

Kiszabadultak és biztonságban vannak az algériai Ain Amenász földgázkitermelő telepen szerdán másokkal együtt túszul ejtett nyolc norvég állampolgár közül ketten, többi hat honfitársuk sorsáról egyelőre nincsenek értesülések - közölte szombaton a Statoil norvég energiakonszern főnöke Stavangerben. Helge Lund sajtóértekezletén arról is tájékoztatott, hogy a túszok kiszabadítására indított algériai katonai akció feltehetőleg még zajlik, de biztos információk erről nincsenek.

A Statoil az egyik üzemeltetője az iszlamista terroristák által megtámadott algériai gázmezőnek. A túszul ejtett 13 norvég közül eddig hatan szabadultak ki mindmáig ismeretlen körülmények között.

Eközben az algériai különleges erők 15 megégett holttestet találtak szombaton azon a sivatagi gázmezőn, amelyet az al-Kaida hálózattal kapcsolatban álló iszlamista terroristák megtámadtak - közölte egy, a túszdráma körülményeit ismerő forrás. Folyamatban van a tetemek azonosítása. A holttestekre az után bukkantak, hogy az algériai hadsereg csütörtökön katonai akciót indított a gázmezőn dolgozó, szerdán túszul ejtett külföldi és algériai munkások kiszabadítására.

Az algériai túszejtésről itt olvashat bővebben.