Szabadlábra kerülhet a thaiföldi gyilkosság gyanúsítottja

Vágólapra másolva!
Óvadék ellenében szabadlábra helyezhetik azt a magyar férfit, akit egy másik magyar meggyilkolásával gyanúsítanak Thaiföldön - írja a Népszabadság. A lap szerint a gyanúsított és társa ugyan korábban elismerték a gyilkosságot, de már azt állítják, baleset történt.
Vágólapra másolva!

Majdnem hatmillió forintnak (800 ezer baht) megfelelő összegű óvadék ellenében szabadlábra helyezhetik a Thaiföldön két magyar állampolgár megölésével gyanúsított N. Gábort - írja a Népszabadság. A lap szerint N. Gábor és a másik magyar gyanúsított, K. Lajos György taktikát változtattak, és ugyan korábban beismerték tettüket, most mindketten tagadják a gyilkosságot és balesetnek mondják a történteket.

A thai hatóságok szakértői állítólag nem végeztek elég alapos munkát, nem írták le részletesen és egyértelműen, hogy az áldozat sérülései közül mennyi volt önmagában is halálos - írja a Népszabadság a nyomozást jól ismerő forrásokra hivatkozva.

A Nemzeti Nyomozó Iroda azt közölte a lappal, hogy az áldozat holttestét már hazaszállították, de nem rendelkeznek joghatósággal az igazságügyi boncolás elrendeléséhez. A hazai vizsgálat ezért lehet fontos az ügy szempontjából, mert a nyomozás során a thai hatóságok részéről elkövetett hibák később visszaüthetnek.

Az áldozatot, egy 47 éves magyar férfit műanyag zsákba csomagolva találták meg a dzsungelben Phuket szigetén tavaly november végén. nem kizárt ugyanakkor, hogy a két gyanúsítottnak köze lehet egy másik férfi halálához is, de a thai hatóságok csak R. Péter magyar üzletember megölése miatt gyanúsítják őket.